Over Lianne

Wie ik ben

Ik ben Lianne van Dijk. En zie je die foto? Dat is wie ik het liefst ben, dat is waar ik het liefst ben. Buiten. Waar het groen is, waar het stil is, waar het waait, waar het regent en waar de zon schijnt. Waar je vies wordt. Waar je mag klimmen, waar je mag dalen.

Ik houd van beweging. Linkervoet, rechtervoet, linkervoet, rechtervoet. In dat ritme vind ik mijn plek, daar doe ik inspiratie op voor mijn leven en voor mijn werk. Al lopend worden woorden zinnen en worden ideeën plannen. En soms is er al lopend ook helemaal niets. Dan ben ik er gewoon. Een mens in de modder.

Wat ik doe

Na mijn studie theologie/religiewetenschappen begon ik in 2015 als zelfstandig ondernemer. Vanaf dat moment zijn er allerlei mooie projecten op mijn pad gekomen die ik heb mogen leiden, heb mogen laten groeien, en soms ook op het juiste moment weer heb mogen loslaten. Als projectleider ben ik betrokken bij projecten met een looptijd van meerdere jaren, maar spring ik ook voor kortere tijd bij wanneer er behoefte is aan leiding en overzicht op de korte termijn.

Die projecten gaan altijd hand in hand met mijn schrijfwerk. Ik schrijf blogs, artikelen en boeken die vaak te maken hebben met geloof en zingeving. Zo schreef ik het bijbelstudieboek Van stress naar stilte over het vinden van rust te midden van je drukke dagelijkse leven, en in mijn meest recente boek Hier vind je hoop vind je bemoedigende teksten voor als het leven je zwaar valt. Wat ik ook schrijf, er is altijd een connectie met het leven in het algemeen of met mijn eigen leven in het bijzonder.

Waar ik sta

Dat leven heeft namelijk ook niet stilgestaan. Het is je misschien al wel opgevallen: op de boeken die ik tot nu toe geschreven heb, prijkt de naam ‘Lianne Post’. Die naam draag ik niet meer. Juist in de moeilijke periode rond mijn scheiding schreef ik Hier vind je hoop. Voorin het boek liet ik daarom (of: desondanks) een tekst zetten uit 1 Korintiërs 13: ‘Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. De ​liefde​ zal nooit vergaan.’

Nee, mijn leven heeft niet stilgestaan. Ik ben de laatste jaren vaak verhuisd. Ik woonde in Engeland en Ierland, en kwam tussendoor terug naar Nederland. Ook nu ben ik in Nederland te vinden, onder mijn nieuwe oude naam. Lianne van Dijk. Lopend, ondernemend, uitkijkend naar wat komt. Linkervoet, rechtervoet, linkervoet, rechtervoet.

Wil je me inschakelen als (interim) projectleider of wil je me vragen om iets te schrijven? Vul dan het contactformulier in.