Blog

Thuiskomen

Thuiskomen

December is voor velen de maand van het grote aftellen. Het aftellen naar kerst met haar diners, feestelijkheden en ongemakkelijkheden. Het aftellen naar de jaarwisseling, naar een nieuwe set van 365 (of 366) dagen en dit keer zelfs een nieuw decennium. We maken ons druk, wensen elkaar ‘fijne dagen’ en slepen karrenvrachten met eten en drinken onze huizen binnen. Alles voor de feestdagen.

Lees verder “Thuiskomen”
Jouw weg

Jouw weg

‘Volg het landweggetje ongeveer een halve kilometer. De weg eindigt in een weiland. Steek het weiland over. Na een paar honderd meter ziet u aan uw rechterhand een hekje. Klim eroverheen en begin met het beklimmen van de berg in oostelijke richting. Blijf links van de kliffen.’

Lees verder “Jouw weg”
Honderd keer één kilometer

Honderd keer één kilometer

‘Hoe ver zijn jullie eigenlijk aan het lopen?’ De wandelaar vertraagt zijn pas om me rustig te kunnen observeren. ‘Honderd kilometer,’ antwoord ik. De wandelaar vertraagt nog meer. Nu staat hij stil. De grijns op mijn gezicht houdt het midden tussen schroom en trots. ‘En hoeveel heb je er al gehad?’ Ik kijk op mijn horloge. ‘Ruim zeventig.’ Ondertussen begin ik weer aan een moeizaam drafje. ‘Ik wilde zeggen dat je er bijna bent,’ zegt de wandelaar, ‘maar dat is misschien wat optimistisch.’ Hij vervolgt zijn wandeling en ook ik vervolg mijn tocht. Nog dertig kilometer te gaan.

Lees verder “Honderd keer één kilometer”
Deuren sluiten automatisch

Deuren sluiten automatisch

Het is 11 september 2019. ‘Lekkere datum kies je ook weer uit,’ zegt een vriendin tegen me, een paar dagen van tevoren. Ik haal mijn schouders op. Woensdagochtend 11 september was nu eenmaal de goedkoopste vlucht van Cork naar Amsterdam. De datum maakt voor mij geen verschil. ‘Het is ook wel symbolisch,’ merkt iemand anders op. Ik weet niet precies wat dat moet betekenen, maar dat gebeurt wel vaker bij goedbedoelde opmerkingen. De bedoeling is goed, maar de betekenis soms wat ver te zoeken. Het geeft niet.

Lees verder “Deuren sluiten automatisch”